Δελτία Τύπου Σ.Α.Χ. (22)

Σκάκι & Στρατός
"Εξωγήινος" ο Ρηγόπουλος!!!

 

Ούτε για αστείο δεν χάνει ο Ρηγόπουλος, ο οποίος αυτή την περίοδο υπηρετεί τη θητεία του στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και δείχνει ότι κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται όποιες και αν είναι οι συνθήκες.

Αφού λοιπόν ο Αλέξανδρος πήρε μετάθεση για να υπηρετήσει στην Αθήνα, δεν χάνει ευκαιρία και τις περίπου 8 ώρες την ημέρα που βρίσκεται στο στρατόπεδο προπονείται μόνος του αρκετές από αυτές εν όψει των υποχρεώσεών του με την ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος Παλαμήδης ο Ευβοεύς, στην οποία είναι αρχηγός και της συμμετοχής του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκακιού το οποίο θα διεξαχθεί στο Μίνσκ της Λευκορωσίας 29/5-10/6/2017!

Μάλιστα όπως βλέπετε και στην καταπληκτική φωτογραφία ο Αλέξανδρος παίζει εναντίον άλλων στρατιωτών με τη γνωστή μέθοδο blind (δηλαδή χωρίς να κοιτάει την σκακιέρα) ώστε λόγω της διαφοράς δυναμικότητας να υπάρχει λίγη πίεση. Όσο για το αν τα καταφέρνει; Ακόμη δεν έχει χάσει από κανέναν...

Εκ μέρους της διοίκησης και της ομάδας της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος, ευχόμαστε καλή θητεία και συγχαρητήρια για την αποφοίτησή του από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Η Παγκόσμια Άννα-Μαρία Μπότσαρη
και προπονήτρια της Εθνικής ομάδας γυναικών
στο τιμόνι της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος

Anna Maria Botsari

Η 8 φορές πρωταθλήτρια Ελλάδας Άννα Μαρία Μπότσαρη και προπονήτρια της Εθνικής Ελλάδας γυναικών στο σκάκι επικεφαλής προπονήτρια στη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος.

Από την πλούσια και αξιοζήλευτη συλλογή τίτλων, επιτυχιών και διακρίσεων στην καριέρα της αναφέρουμε τα τρία παγκόσμια μετάλλια της , (το 1988 3η στο παγκόσμιο νεανίδων, το 1989 επίσης 3η και το 1990 2η!), το χρυσό της μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Εθνικών Ομάδων γυναικών το 1989 με τη συμμετοχή της στη 2η σκακιέρα της Εθνικής μας ομάδας, τις 15 συμμετοχές της σε Σκακιστικές Ολυμπιάδες (από ηλικία 14 ετών μέχρι και το 2014, με 6η θέση το 1988), το χρυσό Μεσογειακό της μετάλλιο το 2008, τα πολλά χρυσά Βαλκανικά της μετάλλια, τα 4 πρωταθλήματα και τα 6 κύπελλα Ελλάδας που κατέκτησε με το ΣΟ Καβάλας. Αγωνίστηκε στην Εθνική ομάδα από το 1985 μέχρι και το 2016! Το 2001 έκανε παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα σιμουλτανέ (ταυτόχρονο παίξιμο), ενάντια σε 1102 αντιπάλους σε συνολικά 33 ώρες ασταμάτητου παιξίματος (7 ισοπαλίες, 1095 νίκες), στα Καλάβρυτα. Το ρεκόρ κατέγραψε το βιβλίο Γκίνες το 2002!

 

Σε συνέντευξή της η WGM Άννα Μαρία Μπότσαρη είπε για το Σκάκι.

Τι είδους άθλημα είναι το σκάκι και τι προσφέρει;

Το σκάκι δεν είναι μόνο άθλημα. Έχει τριπλή υπόσταση είναι τρισδιάστατο. Είναι και παιχνίδι – εκπαίδευση αλλά και τέχνη – πολιτισμός.

Εκπαίδευση γιατί καλλιεργεί έναν υγιή τρόπο σκέψης με λογική, πιθανότητες, βάθος σκέψης, εξαιρετική μνήμη, διαμόρφωση χαρακτήρα, σωστή αθλητική συμπεριφορά και ευγενή άμιλλα.

Τέχνη διότι η δημιουργία μιας παρτίδας είναι το αποτέλεσμα των σπουδών, του ταλέντου και της ψυχής του σκακιστή. Η παρτίδα μένει στην ιστορία καταγεγραμμένη σαν ένα μοναδικό έργο τέχνης που δεν μπορεί να επαναληφθεί, παρά μόνο η μελέτη της προκαλεί γνώση και συναίσθημα όσα χρόνια κι αν περάσουν, σαν ένας πίνακας ζωγραφικής.

Άθλημα γιατί έχει τον ανταγωνισμό και την δομή των υπολοίπων αθλημάτων.

Τι έχεις κερδίσει από το σκάκι και αντίστοιχα τι έχεις θυσιάσει γιαυτό;

Το σκάκι αποτέλεσε το κέντρο της δραστηριότητας, της εκπαίδευσης και της δημιουργίας στην μέχρι τώρα ζωή μου. Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι πολύ παραμελημένο και δεν έχει την κοινωνική αποδοχή και στήριξη που πρέπει. Έτσι ενώ είχα από μικρή σημαντικές επιτυχίες, θυσίασα πάρα πολλά και το αντάλλαγμα είναι μόνο ηθικό. Μετρώ ως κέρδος τα ταξίδια σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς τους οποίους είχα την τύχη να έρθω σε επαφή, διαμορφώνοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος της προσωπικότητας και του χαρακτήρα μου.

Ως μέλος της λίστας κορυφαίων αθλητών της Ελλάδας διορίστηκα τιμητικά στο δημόσιο. Η πολύ πρόσφατη όμως αλλαγή του νόμου, δυστυχώς, θα με αναγκάσει σιγά-σιγά να αποχωρήσω από την ενεργό δράση. Ο διορισμός αυτός είναι το μόνο “υλικό” αντάλλαγμα που είχα.

Τι θα συνιστούσες στα νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν να ασχολούνται με το σκάκι;

Να το αγαπούν, να διασκεδάζουν παίζοντας χωρίς το άγχος του αποτελέσματος. Το σκάκι έχει την πιο αμείλικτη μορφή πρωταθλητισμού κι έτσι δεν τον συνιστώ!

Να κερδίζουν σε εμπειρία και να χρησιμοποιούν στη ζωή τους τα μαθήματα που τους διδάσκει το παιχνίδι. Να προσέχουν την ψυχολογία τους και να μην πέφτουν σε παγίδες μονομανίας.

Τι είναι πιο σημαντικό για να κερδίσεις μια παρτίδα;

Η καλή ψυχολογία, αρκετό διάβασμα, πολλοί αγώνες, καθαρό μυαλό και πάνω απ’ όλα η θέληση για τη νίκη.

Ποιά είναι η πιο σημαντική στιγμή σου στο σκάκι;

Η κατάκτηση του τίτλου της WGM και η συμμετοχή στην εθνική ομάδα. Το θεωρώ μεγάλη τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα τόσα χρόνια (13 ολυμπιάδες, πολλά πανευρωπαϊκά και βαλκανιάδες) με αρκετές σημαντικές διακρίσεις.

Ποιόν μεγάλο σκακιστή θαυμάζεις και ποιό στυλ παιχνιδιού προτιμάς;

Τον Bobby Fisher φυσικά! Αξεπέραστος. Άλλαξε τον τρόπο που παιζόταν το σκάκι και όλοι “τρώμε” από αυτόν.

Ποιό είναι το μέλλον του σκακιού στην Ελλάδα;

Δυστυχώς και το σκάκι θα ακολουθήσει την μοίρα των υπολοίπων μη επαγγελματικών και μη ολυμπιακών αθλημάτων της χώρας μας. Είναι όμως καιρός να καταλάβουμε όλοι πως το μέλλον του σκάκι πρέπει να διασωθεί και να αποτελέσει ένα μέσο επιμόρφωσης και αφύπνισης των μελλοντικών γενεών, σε μια εποχή όπου τα πρότυπα που δίνονται στη νεολαία είναι τουλάχιστον ανάξια αναφοράς.

Πρέπει εμείς που ξέρουμε τι προσφέρει το σκάκι στα παιδιά, να παλέψουμε κυριολεκτικά με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να θεσμοθετηθεί το σκάκι σαν μάθημα στα σχολεία. Ως μέσον πολιτισμού και δημιουργίας σκεπτόμενων πολιτών. Πρέπει επιτέλους να αναγνωριστεί η προσφορά του παιχνιδιού αυτού και να πάρει και στην Ελληνική κοινωνία τη θέση που του αξίζει.

 

Μαθήματα, Ευχές και Δώρα στους Μαθητές της Ακαδημίας

SAX 0471 s
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες Εδώ

Δεύτερο μάθημα για το 2016 σήμερα, 16 Ιανουαρίου, στους μαθητές της Σκακιστικής Ακαδημίας στο σύλλογο άλλα και στα σχολεία με τον προπονητή μας Φίλιππο Κουβάτσο.

Το Δ.Σ. της Ακαδημίας και ο προπονητής παρέδωσαν στους πρωτοετείς μαθητές το βιβλίο Α' και το βιβλίο ασκήσεων «Ο Ζατρίκης στο σκακιστικό δάσος».

Τα βιβλία αυτά, όπως και όλα τα βιβλία της σειράς αποτελούν μέρος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος εκμάθησης σκακιού στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο έχει εκπονηθεί από το Kasparov Chess Foundation Europe.

Η εισαγωγή αυτού του προγράμματος στα ελληνικά σχολεία έγινε από την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, ενώ η όλη προσπάθεια στάθηκε δυνατή χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Nιάpxoς.

Ο πρώτος τόμος του βιβλίου του μαθητή περιέχει τη στοιχειώδη ύλη και επιτρέπει στον μαθητή, με ελκυστικό και παιγνιώδη τρόπο, να κάνει κτήμα του το πώς κινούνται τα κομμάτια και τα πιόνια και ποια είναι η απόλυτη και η σχετική αξία τους, αλλά και να αποκτήσει μια αίσθηση για τα χαρακτηριστικά τους στις μάχες μεταξύ τους. Η απλή και κατανοητή γλώσσα που χρησιμοποιείται στο βιβλίο του μαθητή επιτρέπει τη χρήση του όχι μόνο στην πρώτη τάξη του Δημοτικού, αλλά και με τα μεγάλα παιδιά του νηπιαγωγείου, καθώς και για ατομικά μαθήματα που κάνουν σε παιδιά γονείς ή δάσκαλοι.

Δόθηκαν επίσης σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες και τον προπονητή της Ακαδημίας Χειροποίητα γούρια από το κατάστημα Χαντρ_ing accessories boutique!!!  

Να επισημάνουμε ότι το κατάστημα Χαντρ_ing accessories boutique, ήταν χορηγός της Ακαδημίας στο πρωτάθλημα & κύπελλο την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Το Δ.Σ. της Ακαδημίας ευχήθηκε στους γονείς, στους μαθητές και μαθήτριες "Καλή χρονιά να κάνουν Ρουά Μάτ σε όλους τους στόχους που έχουν θέσει".

Επιτυχίες των αθλητών της Ακαδημίας Χαλκίδος
Επαμεινώνδα Κουρούση & Αλέξανδρου Ρηγόπουλου-Τσίγκου

2η Νόρμα Διεθνούς Μαιτρ ο Επαμεινώνδας Κουρούσης

Στο κλειστό τουρνουά της Πράγας ο Κουρούσης πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση με 6.5/9 κερδίζοντας αρκετά ισχυρούς και επί το πλείστον τιτλούχους αντιπάλους. Στον τελευταίο γύρο μάλιστα, ο Επαμεινώνδας έχοντας τα μαύρα ήθελε μόνο νίκη που τελικά την πήρε με σχετική άνεση. Παράλληλα με απόδοση 2464 έκανε την 2η του νόρμα ΙΜ. Θυμίζουμε ότι η πρώτη έγινε πέρυσι στην Καβάλα και πλέον του απομένει μία ακόμη για να γίνει και επίσημα διεθνής μετρ. Ο Επαμεινώνδας βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και η 3η νόρμα είναι απλώς θέμα χρόνου.

Του ευχόμαστε το συντομότερο να το πετύχει! Το έλο του Επαμεινώνδα Κουρούση πλέον ξεπερνά το 2400.

Δείτε τα αποτελέσματα του Επαμεινώνδα Κουρούση Εδώ:

2311 Έλο-Μπλιτς ο Ρηγόπουλος

Ξεπέρασε εν τέλει το 2300 έλο στο μπλιτς ο αθλητής της ομάδας μας Αλέξανδρος Ρηγόπουλος-Τσίγκος. Συγκεκριμένα από χθες 30/6/2013 έχει 2311, ενώ αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τον επόμενο μήνα αφού στους πίνακες της Fide δεν έχουν καταχωρήσει ακόμα κάποια τουρνουά. Συνολικά ο Αλέξανδρος τους τελευταίους 2 μήνες κατέκτησε 2 τουρνουά και ήταν συνεχώς σε πολύ καλή φόρμα κερδίζοντας συνολικά περίπου 200 μονάδες έλο. (Αναλυτικά τα στοιχεία Εδώ). 

 

 

6η Κλήρωση / 1 /11 / 2011   1ος αριθμός 1097 δεν εχει πουληθεί.
5η Κλήρωση / 25 /10 / 2011 1ος αριθμός 9634 δεν εχει πουληθεί.
4η Κλήρωση / 18 /10 / 2011
1ος αριθμός 6173 δεν εχει πουληθεί.
3η Κλήρωση / 11 /10 / 2011  1ος αριθμός 1438 δεν εχει πουληθεί.
2η Κλήρωση / 4 /10 / 2011   1ος αριθμός 0057 δεν εχει πουληθεί.
Το Δώρο (ποδήλατο) θα κληρωθεί ξανά στηνΚλήρωση.
Από την  7η Κλήρωση και μετά θα κερδίζουν οι τρεις πρώτοι αριθμοί μεχρι να κληρωθούν όλα τα δώρα.

1η Κλήρωση / 27 / 9 / 2011 1ος αριθμός 3640 έχει αγοραστεί από την  Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

LAXNOS_2011_1LAXNOS_2011_2

Παρεδόθη το δώρο της 1ης κλήρωσης

Τον τυχερό λαχνό  3640 είχε αγοράσει η Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Ο διευθυντής του εργοστάσιου Χαλκίδας κ. Θωμάς Παπαευθυμίου παραλαμβάνοντας από τον κ. Γιώργο Τσουνή το Laptor "Acer P320", στα γραφεία του εργοστασίου Χαλκίδας στο Μικρό Βαθύ Αυλίδας, συνεχάρη την Ακαδημία Χαλκίδος για το πολύτιμο έργο της και την σημαντική συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής, δήλωσε παράλληλα ότι προσωπικά ο ίδιος αλλά και η εταιρεία θα στηρίζουν το έργο της Ακαδημίας Χαλκίδος.

************************

Στην  κλήρωση  της 27ης Σεπτεμβρίου του Λαϊκού Λαχείου άρχισαν οι  διαδοχικές κληρώσεις της Λαχειοφόρου. Στην πρώτη κλήρωση ο τυχερός αριθμός 3640 έχει πουληθεί και κερδίζει το πρώτο δώρο που είναι ένα Laptor "Acer P320" προσφορά της Εταιρείας Evia TECH,  http://www.eviatech.gr/


Συγχαρητήρια!!! στον τυχερό ή στην τυχερή.  
Περιμένουμε τηλεφώνημα για να παραδώσουμε το Δώρο!
Οι κληρώσεις συνεχίζονται μέχρι να δοθούν όλα τα δώρα.

1ος Νικητής στο 2ο Όμιλο αναδείχθηκε ο σκακιστής της Ακαδημίας Χαλκίδος Αλέξανδρος Ρηγόπουλος με 7,5 βαθμούς

3ος Έφηβος Κ18 στο 2ο Όμιλο αναδείχθηκε ο σκακιστής της Ακαδημίας Χαλκίδος Σεραφείμ Τσουνής με 5,5 βαθμούς

Στον 1o Όμιλο ο σκακιστής της Ακαδημίας Χαλκίδος Επαμεινώνδας Κουρούσης με 5,5/9 κατέλαβε την 30η θέση από 48ος στην αρχική κατάταξη και την 7η θέση στους Έλληνες.

ALEXANDROS_RIGOPOULOS_SERAFIM_TSOUNIS_EPAMINONDAS_KOUROUSIS.jpg

Φέτος αγωνίστηκαν συνολικά 260 σκακιστές από 19 χώρες, χωρισμένοι σε 3 Ομίλους και ανάμεσά τους 21 γκραν-μετρ, 9 ιντερνάσιοναλ-μετρ και 9 γυναίκες γκραν-μετρ ενώ 7 σκακιστές είχαν ΕΛΟ πάνω από 2600 και 18 πάνω από 2500 (μέσος όρος ΕΛΟ πρώτων 20 : 2581).

Σελίδα διοργανωτών: http://www.chesskavala.gr/

Στη Συνεδρίαση της Κυριακής 15.05.2011 το Δ.Σ της Ε.Σ.Ο. επικύρωσε την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της 12.04.2011 για την ανάθεση των διοργανώσεων: Πανελλήνια Ατομικά Νεανικά Πρωταθλήματα 8-16 ετών, final four Κυπέλλου και Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής 2011 στην Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος και στα ξενοδοχεία Eretria Village Resort και Holidays in Evia.

Δείτε τις προκηρύξεις:

Το ΔΣ της ΕΣΟ στη συνεδρίασή του της 24.01.2009 προσδιόρισε τη συγκέντρωση των σωματείων της ΤΕΣΣΑΣ για το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009 στη Χαλκίδα με την παρουσία μελών του προεδρείου της ομοσπονδίας.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν θέματα που αφορούν το σκάκι στην περιοχή, η νέα διάρθρωση του διοικητικού οργάνου της ΤΕΣΣΑΣ και προτείνεται να γίνει η εκλογή των 4 μελών της τοπικής επιτροπής και του προέδρου της που στη συνέχεια θα επικυρώσει το ΔΣ της ΕΣΟ.

10/2/2009

Επικεφαλής προπονητής ο κορυφαίος Έλληνας και προπονητής της Εθνικής ομάδας Ανδρών Γιάννης Νικολαίδης

Οι εγγραφές στα τμήματα της Σκακιστικής Ακαδημίας γίνονται καθημερινά στα γραφεία επί της οδόυ Φαρμακίδου 10 (β΄ είσοδος ) το πρωί από ώρες 10:00 έως 14:00 και το απόγευμα ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα: 22210-85735, 6932-274274 (κ. Γιώργος Τσουνής), Fax: 22210-85737, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή με τους προπονητές κ. Κώστα Νικολαίδη τηλ.:6978-051531 και κ. Κώστα Κόρδη τηλ.:6947-399011.

Λειτουργούν ολιγομελή τμήματα : Νηπίων - Αρχαρίων - Ενηλίκων - Προχωρημένων - Επιλέκτων

Τα μαθήματα γίνονται απο επίλεκτο Team προπονητών σε χώρο που εχει μισθωθεί απο την Σκακιστική Ακαδημία Φαρμακίδου 10 (β΄ είσοδος ) στον 3ο όροφο.
Ο Γιάννης Νικολαΐδης και ο Στέλιος Χαλκιάς προπονούν τα τμήματα Επιλέκτων και την Ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος.

Οι Κώστας Νικολαΐδης προπονεί τα τμήματα Προχωρημένων και Επιλέκτων της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος.

Ο Γιώργος Κουλαξουζίδης έχει αναλάβει να μάθει το Σκάκι στους μικρούς μαθητές που τον ακούν με μεγάλη προσοχή και τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικά!!!

Τα θετικά αποτελέσματα των έμπειρων προπονητών είναι η επιβράβευση της σοβαρής δουλειάς τους.

"Memorial Branko Vukmanovic" 16 – 24 Απριλίου 2011
Δείτε την προκύρηξη Εδώ

To Negroponte 2011 εντάσσεται στο Βαλκανικό Grand-Prix 2011!

Τμήμα του 3ου Βαλκανικού Grand-Prix (Balk-Prix) 2011 αποτελεί από σήμερα το διεθνές τουρνουά Negroponte 2011! To ετήσιο Βαλκανικό Grand-Prix περιλαμβάνει κάθε χρόνο μια σειρά τουρνουά από διάφορες Βαλκανικές χώρες (για φέτος περιλαμβάνονται τουρνουά από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη FYROM και φυσικά την Ελλάδα) και κορυφώνεται με την πραγματοποίηση ενός τελικού τουρνουά.

Η ένταξη του Negroponte 2011 στο Βαλκανικό Gran-Prix αναβαθμίζει και ισχυροποιεί το τουρνουά καθώς εξασφαλίζεται τόσο η προβολή του στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες όσο και η συμμετοχή ισχυρών βαλκάνιων σκακιστών αφού κάθε διοργανωτής που συμμετέχει στο Grand-Prix στέλνει δύο εκπροσώπους του δυναμικότητας GM ή ΙΜ με βαθμό αξιολόγησης πάνω από 2400 σε κάθε άλλο τουρνουά.

Το συνολικό πρόγραμμα του φετινού Balk-Prix 2011 έχει ως εξής:

Date City Tournament name
16 – 24. 04. Tivat (MNE) Memorial Branko Vukmanovic
1 – 5. 5.
Kragujevac (SRB) Youth Chess Team Balkaniad (U16)
9 – 17.8.
Chalkida (GRE)
Negroponte 2011
19 – 25.8.
Jassi (ROU)
16th tmnt "M.Sadoveanu"
27.8 – 4.9.
Sunny Beach (BUL)
Georgiev – Kesarovski Memorial
23.10 – 1.11.
Skopje (MKD)
Skopje Open
20 – 30.11.
Obrenovac (SRB) Belgrade Trophy 2011
11 – 19. 12.
Podgorica (MNE)
Balk-prix 2011 – final tournament

Αναλυτικές πληροφορίες για το Βαλκανικό Grand-Prix υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Βαλκανικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας στη διεύθυνση:

http://www.balkchess.com

ενώ ενημέρωση θα παρέχεται φυσικά και από τη σελίδα του Negroponte 2011 αλλά και τη σελίδα της Ακαδημίας.

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 2
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow