"Ελληνικό Σκάκι" τεύχος 23-24


Κυκλοφόρησε το τεύχος 23-24 του "Ελληνικό Σκάκι"

Κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα- το τεύχος 23-24 του επίσημου περιοδικού της ΕΣΟ, "Ελληνικό Σκάκι" (το τελευταίο από τα «παλαιά»). Το νέο τεύχος είναι διπλό, κυκλοφόρησε με 56 σελίδες (48 σελ. + ένθετο των 8 σελ.) και περιλαμβάνει : Ελληνικά Νέα, με αναλυτική παρουσίαση των Open τουρνουά: Νίκαια, Καλαμαριά, Πειραιάς, Κέρκυρα 2007 και αφιέρωμα στα Πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών, που έγιναν τον Δεκέμβρη του 2007 στην Ηγουμενίτσα και ανέδειξαν πρωταθλητές τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τη Μαρίνα Μακροπούλου, Διεθνή Νέα, με αναλυτική παρουσίαση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2007, που έγινε στο Μεξικό και ανέδειξε νικητή τον Vishy Anand, του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων (που έγινε στην Κρήτη), με νικήτρια τη Ρωσία στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες, του World Cup, στο οποίο θριάμβευσε ο Gata Kamsky και άλλων τουρνουά, Καλλιτεχνικό Σκάκι, Νέα της ΕΣΟ, Συνδυασμούς κ.ά.

Στο τεύχος συνεχίζεται και η συνεργασία με τον GM Στράτο Γρίβα, ο οποίος παρουσιάζει "Θεωρητικά Θέματα", αυτή τη φορά με θέμα "Χάνοντας τη βασίλισσα".

Ακόμα, το περιοδικό περιλαμβάνει και το καθιερωμένο ένθετο για αρχαρίους (8 σελ.), αυτή τη φορά με θέμα "Φινάλε αξιωματικών (μέρος Α')" και πολλά χρήσιμα στοιχεία για τα φινάλε αυτού του τύπου.

Σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι και αυτό το τεύχος περιλαμβάνει πολλές παρτίδες, μεταξύ των οποίων πολλές αναλυμένες παρτίδες, με σχόλια των GM Στρ. Γρίβα, WGM Y. Dembo, GM L. Ftacnik, GM Mikh. Golubev, GM Mih. Marin.

Επίσης, αναδημοσιεύονται αναλύσεις του GM D. Rogozenko και του GM Mih. Krasenkow, από το ChessBase magazine (CBM).

Στο εξώφυλλο του περιοδικού ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της FIDE V. Anand. Στη 2η εξωφύλλου, ο νικητής του World Cup G. Kamsky και ο  Πρωταθλητής Ελλάδος 2007 Γιάν. Παπαδόπουλος, Στο οπισθόφυλλο, φωτογραφίες των δυο Εθνικών Ομάδων της Ρωσίας (ανδρών και γυναικών), που πήραν τα χρυσά μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό.

Το "Ελληνικό Σκάκι" φιλοδοξεί να είναι ένα ποιοτικό και επιμελημένο περιοδικό, που θα γίνει απαραίτητο στους Έλληνες σκακιστές και σκακίστριες, με στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία αλλά και τη βελτίωσή τους!

20/2/2009
Σπόνσορες