"Ελληνικό Σκάκι" τεύχος 26-28

Κυκλοφόρησε το τεύχος 26-28 (2-4/2008) του
"Ελληνικό Σκάκι"

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του επίσημου περιοδικού της ΕΣΟ, "Ελληνικό Σκάκι". Το νέο τεύχος έχει 64 σελίδες (48 σελ. + ένθετο των 8 σελ. + INDEX 2007) και περιλαμβάνει : Ελληνικά Νέα (Σχολικά Πρωτ/τα 2008, Διασυλ/κά Αττικής, Κύπελλο Ελλάδος κ.ά.), Διεθνή Νέα (με αναλυτική παρουσίαση διαφόρων σημαντικών τουρνουά, όπως τα Tal Memorial, Πρωτ/μα Ρωσίας 2007, Givraltar 2008, Aeroflot, Linares,  Ατομικό Πανευρωπαϊκό Πρωτ/μα 2008 κ.ά.), Καλλιτεχνικό ΣκάκιΙστορικά Θέματα (ματς Τάρρας – Λάσκερ 1908, Ολυμπιάδα Χάγης 1928), Συνδυασμούς κ.ά.

Στο νέο τεύχος ολοκληρώνεται και το αφιέρωμα στον περίφημο Αμερικανό σκακιστή Bobby Fischer, Παγκόσμιο Πρωταθλητή 1972-75, που απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2008. Παρουσιάζονται ορισμένες από τις περίφημες παρτίδες που τον ανέδειξαν σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών.

Ακόμα, το περιοδικό περιλαμβάνει και το καθιερωμένο ένθετο για αρχαρίους (8 σελ.), με θέμα "Φινάλε ανομοίων αξιωματικών" και πολλά παραδείγματα και τεχνικές αυτού του τύπου των φινάλε.

Επίσης, το τεύχος περιλαμβάνει ειδικό ένθετο 8 σελ. με το INDEX 2007 – Κατάλογο Περιεχομένων των τευχών του "Ελληνικό Σκάκι" του 2007, με την –ιδιαίτερα χρήσιμη– ταξινόμηση κατά: θέμα, τουρνουά, παρτίδες, παίκτες, ανοίγματα, φωτογραφίες, πίνακες!
 
Σημειώνουμε ιδιαίτερα ότι και αυτό το τεύχος περιλαμβάνει πολλές παρτίδες, μεταξύ των οποίων αρκετές αναλυμένες παρτίδες, με σχόλια των GM Στρ. Γρίβα, WGM Y. Dembo, GM Γιάν. Παπαϊωάννου, GM L. Ftacnik, GM Mih. Marin. Επίσης, αναδημοσιεύονται αναλύσεις πρ. Παγκόσμιων Πρωταθλητών T. Petrosian, B. Fischer και G. Kasparov, των GMs Sv. Gligoric, Al. Suetin, από το Informator, των GM Alex Baburin, GM Mikh. Golubev, IM Max. Notkin, GM R. Scherbakov από το “Chess Today” και του GM D. Rogozenko από το ChessBase magazine (CBM)

Στο εξώφυλλο του περιοδικού, φωτογραφία του Alexei Shirov, ενός από τους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Στο εσώφυλλο φωτογραφίες από τις αίθουσες αγώνων του Melody Amber και του Linares 2008 και στο οπισθόφυλλο, φωτογραφίες του θρυλικού Bobby Fischer.

Το "Ελληνικό Σκάκι" είναι ένα ποιοτικό και επιμελημένο περιοδικό, που κρίνεται απαραίτητο στους Έλληνες σκακιστές και σκακίστριες, για την ενημέρωση, την ψυχαγωγία αλλά και τη βελτίωσή τους!

2/6/2009
Σπόνσορες