2008-11-15

Δελτίο Τύπου

Υλοποιώντας τους στόχους της για την ενίσχυση της ομάδας της με στόχο μια ακόμη καλύτερη πορεία στο επόμενο πρωτάθλημα της Τοπικής Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Ανατολικής Στερεάς (Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ), και όλες τις άλλες αγωνιστικές της υποχρεώσεις για την αγωνιστική περίοδο του 2009, η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος ενέταξε στο δυναμικό της μερικούς ισχυρούς σκακιστές:

1) Νικολαΐδη Κωνσταντίνο (από τον Α.Σ. Παπάγου). FIDE Μετρ, με πρωτιές σε διεθνή τουρνουά, Πρωταθλητής Αττικής 2007 και με πολλές νίκες επί ισχυρότερων  αντιπάλων.

2) Κόρδη Κωνσταντίνο (από Ευβοϊκή Ε.Σ.). Μετρ - περιφερειακό προπονητή έχει αναδείξει πολλούς σκακιστές στην περιοχή της Εύβοιας. μοναδικό νικητή του 2ου Σιμούλτανε της Σκακιστικής Ακαδημίας με τον Στράτο Γρίβα στην παραλία Χαλκίδος στις 15 Ιουλίου 2008 και πολύ καλή εμφάνιση στο 16ο Διεθνές Τουρνουά της Νίκαιας με πολλές νίκες επί ισχυρότερων  αντιπάλων.

3) Ρηγόπουλο Αλέξανδρο (από το ΔΗ.ΚΕ.Π. Άνω Λιοσίων). Πολύ καλό σκακιστή με μεγάλες  επιτυχίες και πολλές νίκες επί ισχυρότερων αντιπάλων, το επιβεβαίωσε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νέων κάτω των 16, στην Τουρκία τον Αύγουστο 2008.

4) Ρουμπή Ευάγγελο (από το Ν.Ο. Καρύστου με υποσχετική για ένα έτος) Πολύ δυνατό σκακιστή με μεγάλες επιτυχίες επί ισχυρών αντιπάλων, πρωταθλητή στο ατομικό ανδρών της  Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. 2008

5) Αλμαλή Νικόλαο (από Ευβοϊκή Ε.Σ.). Ένας σκακιστής με πολλές προσδοκίες. Με δικές του ενέργειες δημιουργήθηκε τμήμα νηπίων στην Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος.

Οι παραπάνω σκακιστές, μαζί με τους Κουλαξουζίδη Γεώργιο (που επίσης ανανέωσε τη μεταγραφή του από το Σ.Ο. Αιγάλεω με υποσχετική για ένα ακόμη έτος, πολύ καλό σκακιστή με πολλές επιτυχίες και με πολλές νίκες επί ισχυρότερων αντιπάλων. Αδιάψευστος μάρτυρας η πορεία του στο διασυλλογικό Πρωτάθλημα της Τ.Ε.Σ.Σ.Α.Σ. 2008), Αντωνίου Βασίλειο, Κουρουμπά Κοσμά, Νατζί Σεμίρ, Πρέζα Γεώργιο, Βόλγκυι Φραντσίσκα, Κουρουμπά Μαρία, Ισμίρογλου Βασιλική, Μιχαηλίδου Άρτεμις, Τσουνή Σεραφείμ, Τομαρά Νικόλαο, Κουρουμπά Κωνσταντίνο, Χανιόγλου Κλεάνθη, Αρβανίτη Στέφανο, Χουχούμη Νικόλαο, Πετρόπουλο Φίλιππο, Αντωνίου Πέτρο συγκροτούν ένα πολύ αξιόλογο και αξιόμαχο σύνολο που την επόμενη χρονιά θα διεκδικήσει με αξιώσεις την άνοδο του στην Α' Εθνική Κατηγορία.

Φυσικά η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος δε φροντίζει για την ενίσχυση της ομάδας της μόνο μέσω των μεταγραφών αλλά με τους έμπειρους Κωνσταντίνο Νικολαΐδη, Κωνσταντίνο Κόρδη και Γεώργιο Κουλαξουζίδη να έχουν ήδη αναλάβει προπονητικό ρόλο, φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο την σκακιστική ανάπτυξη όλων των τμημάτων της (νηπίων, αρχάριων, προχωρημένων, ενηλίκων) αλλά και την πρόοδο της αγωνιστικής της ομάδας. Η εμπειρία των προπονητών της Ακαδημίας  είναι πολύτιμη και είναι βέβαιο, ότι τα θετικά αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν.

Οι θετικές κριτικές για την ποιοτική εκπαίδευση των αρχαρίων από έμπειρους προπονητές κάνει το Δ.Σ. της Σ.Α. Χαλκίδας να βάζει υψηλότερους στόχους για το μέλλον και ενισχύει την πρόθεση της Ακαδημίας να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους Ευβοείς να ασχοληθούν με το κορυφαίο πνευματικό άθλημα του σκακιού.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας υπάρχουν στην ιστοσελίδα της στη διεύθυνση: http://www.skakistikiakadimia.gr

Επίσης  για πληροφορίες για τις δραστηριότητες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Γιώργο Τσουνή: Τηλέφωνο: 6932-274274, Fax: 22210-85737, E-mail: tsounisg@otenet.gr και στον γραμματέα της Ακαδημίας κ. Κωνσταντίνο Χουχούμη: Τηλέφωνο: 22210-21093, 6974-312421.

Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                                                                Ο Γενικός Γραμματέας

 Γεώργιος Ν. Τσουνής                                                     Κωνσταντίνος Ν. Χουχούμης

 

 

Σπόνσορες