ΤΕΔ για κλάματα.... 

Χαλκίδα 19 Οκτωβρίου 2009 

   

Αγαπητοί κύριοι στην ΚΕΔ,


Από τον στόλο των διαιτητών της ΤΕΔ/ΤΕΣΣΑΣ στάλθηκε να διαιτητεύσει έναν σημαντικής σημασίας αγώνα μεταξύ Σ.Ο. Λειβαδιάς – Σ.Α.Χαλκίδος, τον αγώνα που θα έκρινε την πρώτη θέση του Νοτίου Ομίλου, ο γραμματέας της ΤΕΔ (….Όχι ο Γενικός Γραμματέας …).

 

Μέχρι εδώ όλα καλά θα έλεγε κάποιος, ή τουλάχιστον καλύτερα από το πρόσφατο παρελθόν: Τουλάχιστον δεν επιστρατεύθηκε ο Πρόεδρος της ΤΕΣΣΑΣ, ούτε επαναλήφθηκε το φαινομενο του αγώνα Ν.Ο. Καρύστου - Σ.Α.Χαλκίδος. Στον αγώνα αυτό δεν εστάλη διαιτητής και η ομάδα μας αναγκάστηκε να βγάλει τον Γιώργο Κουλαξουζίδη από την σύνθεση της και να τον βάλει διαιτητή, ταξιδεύοντας έτσι  με ένα επιπλέον σκακιστή στην Κάρυστο. Αντίθετα βέβαια, στους αγώνες του τόπου κατοικίας της προέδρου της ΤΕΔ ορίζονται ανά δυο σε κάθε αγώνα, διαιτητής και βοηθός…

 

Όταν κλήθηκε ο διαιτητής Αναστάσιος Δόγανος να ετοιμάσει τα ρολόγια και να αρχίσει ο αγώνας, προς μεγάλη έκπληξη αθλητών και παραγόντων, απάντησε ότι δεν ξέρει να ρυθμίζει ρολόγια, προκαλώντας τα γέλια των μικρών σκακιστών οι οποίοι προθυμοποιηθήκαν να τα ρυθμίσουν αυτοί.

 

Προς στιγμή προκλήθηκε αναστάτωση διότι, προκειμένου να καλύψει την άγνοια του, ο κ. διαιτητής αποκαλούσε άσχετο όποιον του ζητούσε απλά να κάνει την δουλειά του και να αρχίσει ο αγώνας.

 

Τελικά επιστρατεύθηκαν οι γνωστοί ύποπτοι Συμεών Δημόπουλος και Γιώργος Κουλαξουζίδης και ρύθμισαν τα ρολόγια διότι ο εν λόγω διαιτητής παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων “ειδικών” να κάνουν έκτακτα τηλεφωνικά σεμινάρια ρύθμισης ρολογιών απεδείχθη  ανεπίδεκτος μαθήσεως.

 

Δυστυχώς τα παρατράγουδα συνεχίστηκαν: άλλες συνθέσεις πήρε, άλλες έγραψε στο φύλλο αγώνος, άλλα ζευγάρια γράφουν τα παρτιδόφυλλα. Όταν αναζητήθηκε ειχε χαθεί, αφήνοντας το Φύλλο Αγώνος στο γραφείο.

 

Το γεγονός αυτό στον αγώνα ΣΟ Λιβαδειάς – Σ.Α. Χαλκίδας έρχεται να προστεθεί και σε άλλα κωμικοτραγικά γεγονότα που έχουν συμβεί όπως:

 

Στο Νομαρχιακό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Ν. Φθιώτιδας κατά το έτος 2009 και στους αγώνες μεταξύ που των τετραμελών ομάδων, η Πρόεδρος της ΤΕΔ και οι υπόλοιποι διαιτητές (όλοι από το Σύλλογο της Λαμίας) έβαλαν τους παίκτες της μίας ομάδας να παίξουν όλοι με λευκά και τους παίκτες της άλλης ομάδας όλους με μαύρα, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα σκακιστικά χρονικά. 

Επίσης το άλλο μέλος της ΤΕΔ/ΤΕΣΣΑΣ κ. Ζάκκας στο Νομαρχιακό Ν. Ευβοίας άφησε αθλητή της Γ΄ Γυμνασίου (που ήταν από το σύλλογό του της Ιστιαίας και άρα τον γνώριζε! Ο ίδιος δε με e-mail τον είχε δηλώσει στην Α΄ Γυμνασίου και επιβεβαίωσε στην γραμματεία την συμμετοχή του στην Α΄ Γυμνασίου ) να παίξει στην Α΄ Γυμνασίου όντας διαιτητής στη διοργάνωση, με αποτέλεσμα να βραβευθεί, να πάρει το κύπελλο και το μετάλλιο του τα οποία μετά τη διαπίστωση του λάθους αναγκάστηκε να επιστρέψει.

 

Τα  παραπάνω 3 μέλη της ΤΕΔ/ΤΕΣΣΑΣ αποδεδειγμένα δεν έχουν καμία διαιτητική εμπειρία αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό… Αποδέχτηκαν να είναι μέλη της ΤΕΔ/ΤΕΣΣΑΣ αποκλείοντας ουσιαστικά μια σειρά από έμπειρους αθλητές και παίκτες που είχαν προταθεί για να συγκροτήσουν την ΤΕΔ . Δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη σε όλους γενικότερα τους σκακιστές της Ανατολικής Στερεάς.

Παρατράγουδα με λάθος ρυθμίσεις ρολογιών (δεν έχει μπει προστιθέμενος χρόνος των 30΄΄, δεν έχει μπει προστιθέμενος χρόνος μετά τις 40 κινήσεις) και άλλα, είναι καθημερινό φαινόμενο κατά τα άλλα όμως ξέρουμε να παίρνουμε τις θέσεις ενώ δεν τις αξίζουμε και να ασκούμε διοίκηση.

Επίσης σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και κατά τη διενέργεια του Σχολικού Πρωταθλήματος στο Πόρτο Καρράς και ιδιαίτερα στην Ε΄ Δημοτικού όπου ο εκ Λαμίας διαιτητής … αρκετές φορές έδωσε λάθος αποτελέσματα υποχρεώνοντας την αθλήτρια της Άμφισσας Έλλη Τσαμαντάνη να αγωνιστεί με άλλους αντιπάλους από αυτούς που έπρεπε δημιουργώντας της σοβαρή ψυχολογική πίεση.

 

Αξιότιμοι κύριοι της ΚΕΔ η ΤΕΔ/ΤΕΣΣΑΣ με τις πράξεις και τις παραλείψεις της έχει απασχολήσει όπως αντιλαμβάνεστε κατ’επανάληψη. Η τύχη ισχυρών και δραστήριων σωματείων  εξαρτάται από τις ενέργειες ανθρώπων οι οποίοι αρέσκονται σε τίτλους και άσκηση εξουσίας και όχι στην ορθή και δίκαιη άσκηση των καθηκόντων τους, με αποτέλεσμα την οπισθοδρόμηση και όχι την ανάπτυξη στην περιοχή της Ανατολικής Στερεάς.

 

Εμείς θα προχωρήσουμε παρά τα εμπόδια.

 

Εσείς ως Προϊσταμένη Αρχή θα μείνετε απαθείς;

  Με εκτίμηση, 

Γιώργος Τσουνής
Πρόεδρος Σ.Α.Χαλκίδος  

Σπόνσορες