ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΣΣΑΣ 2009
ΤΕΛΙΚΟΣ

Στην φιλόξενη πόλη της Λιβαδειάς με οικοδεσπότη τον Χρήστο Κρυονερίτη πρόεδρο του Σ.Ο. Λιβαδειάς θα διεξαχθεί  ο τελικός του πρωταθλήματος ΤΕΣΣΑΣ μεταξύ των ομάδων Σ.Ο. Λαμίας - Σ.Α. Χαλκίδας.

Διαιτητής της συνάντησης ο έμπειρος Συμεών Δημόπουλος
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακη 1 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 σε αίθουσα του ξενοδοχείου ΄΄ΦΙΛΙΠΠΟΣ΄΄ της Λιβαδειάς.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επιστρατεύθηκε η ΕΣΟ για να βγάλει προκήρυξη, να κάνει κλήρωση χρωμάτων και να οριστεί διαιτητής ενώ κάποιοι Γενικοί Γραμματείς συνέχιζαν να στέλνουν συμπληρωματικές προκηρύξεις.  

Η αδιαφορία της πλειοψηφιάς της ΤΕΣΣΑΣ παρά την εμμονή του προέδρου κ. Σπύρου Ζανιά και του μέλους Κώστα Παπακωνσταντίνου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες του τελικού από την αρχή της εβδομάδος  δεν ελήφθησαν υπ’όψιν.

Άγνωστο γιατί επεδίωκαν αναβολή του αγώνα.

 

Επιτέλους πρέπει να  τερματιστεί αυτός ο παραλογισμός της ΤΕΣΣΑΣ


ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΣΣΑΣ 2009

 

Γιώργος Τσουνής - Νικόλαος Πήττας.jpgΝικηφόρα συνέχισε την πορεία της η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος νικώντας τον Σ.Ο. Βορείου Ευβοίας με σκορ 8 - 3½ στο πρώτο μπαράζ για το πρωτάθλημα ΤΕΣΣΑΣ 2009.

Η ομάδα της Χαλκίδας αγωνίστηκε με τους Κώστα Νικολαίδη, Κώστα Κόρδη, Αλέξανδρο Ρηγόπουλο - Τσίγκο, Γεώργιο Κουλαξουζίδη, Κοσμά Κουρουμπά, Φραντσίσκα Βόλγκυι, Μαρία Κουρουμπά, Βασιλική Ισμίρογλου, Σεραφείμ Τσουνή, Νικόλαο Τομαρά, Μιλτιάδη Τομαρά και Αντώνιο Δούκα.

Με αυτή την σημαντική νίκη η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος προκρίνεται  στον τελικό και την επόμενη Κυριακή 1/11/2009 θα αντιμετωπίσει  την ομάδα του Σ.Ο. Λαμίας που νίκησε στον άλλο αγώνα μπαράζ την Λιβαδειά 6½ - 5½.  

Μετά τη λήξη του αγώνα ο πρόεδρος  της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος Γιώργος Τσουνής δώρισε στον πρόεδρο του Σ.Ο. Βορείου Ευβοίας Νικόλαο Πήττα ένα πιστό αντίγραφο  αμφορέα που αναπαριστά τον Αίαντα και τον Αχιλλέα να παίζουν πεσσούς στην Τροία

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ...


ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΣΣΑΣ 2009

Κώστας Νικολαΐδης  - Γιώργος Ριζόπουλος    .jpgΝικηφόρα πέρασε από την φιλόξενη πόλη της Λειβαδιάς 6½ - 5½ η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος αντιμετωπίζοντας την ισχυρή ομάδα του Σ.Ο. Λειβαδιάς στην τέταρτη αγωνιστική του διασυλλογικού πρωταθλήματος.

Με τους Κώστα Νικολαίδη, Κώστα Κόρδη, Αλέξανδρο Ρηγόπουλο - Τσίγκο, Γεώργιο Κουλαξουζίδη, Κοσμά Κουρουμπά, Φραντσίσκα Βόλγκυι, Μαρία Κουρουμπά, Βασιλική Ισμίρογλου, Σεραφείμ Τσουνή, Νικόλαο Τομαρά, Φίλιππο Πετρόπουλο και Αντώνιο Δούκα.

Μετά την λήξη του αγώνα ακολούθησε γεύμα παικτών και παραγόντων των δυο ομάδων σε κεντρική ταβέρνα της Λειβαδιάς.

Με αυτή την σημαντική νίκη η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος αναδείχθηκε πρώτη στο νότιο όμιλο και την επόμενη Κυριακή 25/10/2009 θα αντιμετωπίσει στην έδρα της  σε αγώνα μπαράζ την ομάδα του Σ.Ο. βορείου Ευβοίας η οποία αναδείχτηκε δεύτερη στον Βόρειο όμιλο.

Ο αρχηγός της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος Κώστας Νικολαΐδης δώρισε στον αρχηγό του Σ.Ο. Λειβαδιάς Γιώργο Ριζόπουλο έναν πιστό αντίγραφο  αμφορέα που αναπαριστά τον Αίαντα και τον Αχιλλέα να παίζουν πεσσούς στην Τροία 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ...

Ανοιχτή επιστολή προς ΚΕΔ

ΤΕΔ για κλάματα....

Χαλκίδα 19 Οκτωβρίου 2009

Αγαπητοί κύριοι στην ΚΕΔ,

Από τον στόλο των διαιτητών της ΤΕΔ/ΤΕΣΣΑΣ στάλθηκε να διαιτητεύσει έναν σημαντικής σημασίας αγώνα μεταξύ Σ.Ο. Λειβαδιάς – Σ.Α.Χαλκίδος, τον αγώνα που θα έκρινε την πρώτη θέση του Νοτίου Ομίλου, ο γραμματέας της ΤΕΔ (….Όχι ο Γενικός Γραμματέας …).

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ...


 
ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ε.ΣΚ.Α. ανοίχθηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 817 / 757453-34  και  με δικαιούχους τους 1. Ελπίδα Καραπάνου του Παναγιώτη, 2. Ευστράτιο Γρίβα του  Γεωργίου  3. Αντώνιο Βραγοτέρη του Ευαγγέλου. Ο σκοπός  για τον οποίο ανοίχθηκε ο λογαριασμός αυτός, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την έκδοση ενός βιβλίου, που θα περιέχει τις καλύτερες παρτίδες του αείμνηστου Νίκου Καραπάνου, αναλυμένες. Την ευθύνη για τη διαδικασία αυτή έχει αναλάβει ο Ευστράτιος Γρίβας.

Πιστεύουμε ότι με την έκδοση αυτού του βιβλίου και μέσα από τις σελίδες του, ο Νίκος Καραπάνος θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές όλων των σκακιστών της χώρας και κατ’ αυτό τον τρόπο, τιμούμε τον σκακιστή και άνθρωπο Νίκο, που τίμησε και υπηρέτησε τη μεγάλη του αγάπη, το σκάκι, επί σειρά ετών.

Θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό τιμούμε τη μνήμη του Νίκου Καραπάνου και έχοντας ως αρωγό στην προσπάθεια αυτή την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σας γνωστοποιούμε αυτή μας την πρωτοβουλία, έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του για το σκοπό αυτό.

Ελπίζουμε ότι η ανταπόκριση όλων μας θα είναι η δέουσα έτσι ώστε όλη η σκακιστική οικογένεια της χώρας να τιμήσει έναν υπέροχο άνθρωπο και μεγάλο σκακιστή, το Νίκο Καραπάνο.

Ακόμη ένα “αστέρι” στη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας

Το Νο1 της Γερμανίας, ο κορυφαίος γκρανμαίτρ Αρκάντι Νάιντιτς, συμφώνησε και θα αγωνίζεται με την ομάδα της Χαλκίδας την επόμενη χρονιά

Arkadij Naiditsch.jpgΜετά την πρόσφατη απόκτηση της τέως Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Αντοανέτα Στεφάνοβα η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς” ενισχύεται ακόμη περισσότερο εν όψει των διασυλλογικών πρωταθλημάτων του 2010 με την εγγραφή στο δυναμικό της του Γερμανού γκρανμαίτρ Αρκάντι Νάιντιτς. Γεννημένος στη Ρίγα της Λετονίας το 1985 (ο πρωτότοκος μια οικογένειας με ένα γιο και τρεις κόρες) μετακομίζει στη Γερμανία το 1996 όπου ζει μέχρι σήμερα. Μιλά Ρωσικά, Γερμανικά και Αγγλικά


Μια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος!

Stefanowa-antoaneta.gifΗ 12η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών Αντοανέτα Στεφάνοβα είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς”. H γκρανμαίτρ από τη Βουλγαρία, η οποία αγωνίστηκε πρόσφατα στο διεθνές τουρνουά “Ακρόπολις” 2009 που διεξήχθη στη Χαλκίδα, ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος και από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα ενισχύσει την ομάδα της Χαλκίδας στην προσπάθειά της να προκριθεί στη τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας 2010.

Η Αντοανέτα Στεφάνοβα κατέκτησε τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας το 2004 στην Ελίστα και τον διατήρησε μέχρι το 2006.

Διαβάστε περισσότερα εδώ..


ΤΟ ΠΑΛΙΡΡΟΪΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΟΡΘΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΟΥ

sfetsas.jpgΕίναι χρήσιμο να γνωρίζει ο τυχερός επισκέπτης της πανέμορφης Χαλκίδας λίγα πράγματα για το πολυθρύλητο παλιρροϊκό φαινόμενο του πορθμού του Ευρίπου.
Η εξήγησή του είχε γίνει για πολλούς προσωπικός μύθος και μοναδική τους επιδίωξη στη ζωή.


Λίγα λόγια για τη Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς"

Το 2004 μία ομάδα παιδιών που είχαν αρχίσει να μαθαίνουν σκάκι, σε συνδυασμό με τις επιτυχίες που είχε γνωρίσει το σκάκι στην Χαλκίδα από τις προσπάθειες του παλαιότερου παράγοντα του σκακιού στην Ελλάδα, κ. Νίκου Γιαμαρέλλου και τη γνωριμία μας με τον προπονητή κ. Κώστα Κόρδη, τον κ. Δημήτρη Κεφάλα, πρόεδρο του Σ.Ο. Κορυδαλλού, το διεθνή μαιτρ κ. Νίκο Καλέση και τον παράγοντα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Ε.Σ.Ο.) κ. Δημήτρη Σκυριανόγλου, μας έπεισαν, σαν γονείς, να γνωρίσουμε καλύτερα αυτό το πνευματικό άθλημα και, τολμούμε να πούμε, ότι γίναμε λάτρεις του......

Διαβάστε την συνέχεια..

 Σελίδα    2   -  Επιστροφή στην αρχική

Σπόνσορες