Slide backgroundSlide thumbnail
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΑΙΔΩΝ -ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΤΕΣΣΑΣ ΜΕΧΡΙ 16 ΕΤΩΝ 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ


Αριθ. Πρωτ 91069/10-10-2012

5ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ (ΤΕΣΣΑΣ) 2012

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Κατεβάστε την προκήρυξη Εδώ
Ιστοσελίδα Διοργανωτή:
http://eskachess.blogspot.gr/ 

Σύμφωνα με την υπ` αρ. 91058/09-10-2012 προκήρυξή για το 5ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων για το 2012, η ΕΣΟ προκηρύσσει τo 5ο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας (ΤΕΣΣΑΣ) για το 2012.

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Τους αγώνες διοργανώνει η ΕΣΟ σε συνεργασία με τα σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ και θα διεξαχθούν στην Άμφισσα, όπου η ΕΣΚ Άμφισσας θα παρέχει δωρεάν διαμονή (2 διανυκτερεύσεις) για 7 άτομα (6 αθλητές +1) ανά ομάδα..

3. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΩΝΩΝ, ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Διευθυντής αγώνων ορίσθηκε ο κ. Κ.Παπακωνσταντίνου. Οι Διαιτητές θα ορισθούν από την ΤΕΔ.


4. ΣΥΝΘΕΣΗ ΟΜΑΔΩΝ

Η σύνθεση των ομάδων είναι εξαμελής. Αναλυτικά:

- 1η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένος-η από 1/1/1996 και μετά),

- 2η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 14 ετών – γεννημένος-η από 1/1/1998 και μετά),

- 3η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2000 και μετά),

- 4η σκακιέρα, ένας (1) από την κατηγορία παμπαίδων (κάτω των 10 ετών – γεννημένος-η από 1/1/2002 και μετά),

- 5η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία κορασίδων (κάτω των 16 ετών – γεννημένη από 1/1/1996 και μετά) και

- 6η σκακιέρα, μία (1) από την κατηγορία παγκορασίδων (κάτω των 12 ετών – γεννημένη από 1/1/2000 και μετά).

Επιτρέπεται η συμμετοχή 1 κοινοτικού σκακιστή-στριας με την προϋπόθεση ότι κατοικεί μόνιμα στην Ελλάδα. Για την πιστοποίηση του μόνιμου της κατοικίας είναι απαραίτητη η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης (μηνός) ελληνικού σχολείου/σχολής ή ξένου σχολείου που εδρεύει στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που δεν είναι μαθητής-τρια τότε θα πρέπει να προσκομίζεται αντίγραφο φορολογικής δήλωσης των γονέων για το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Η δήλωση του κοινοτικού σκακιστή-στριας θα πρέπει να γίνει ονομαστικά μαζί με την εμπρόθεσμη δήλωση συμμετοχής στις 17/10/2012

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση των κοινοτικών είναι δεσμευτική για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και ισχύει για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις. Σωματεία που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει κοινοτικούς σκακιστές δεν μπορούν να τους αλλάξουν.

Τα μέλη των ομάδων πρέπει να έχουν Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας και Υγείας θεωρημένο, το οποίο θα προσκομίζεται στον διαιτητή της συνάντησης πριν την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής ελέγχει σχολαστικά την εγκυρότητα και πληρότητα του Δ.Α.Τ. και Υγείας κάθε αθλητή. Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών που δεν θα προσκομίσουν έγκυρο Δ.Α.Τ. και Υγείας πριν την έναρξη των αγώνων.

 5. ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Οι αγώνες στην τελική φάση θα διεξαχθούν με ηλεκτρονικά χρονόμετρα και χρόνο σκέψης, για κάθε αντίπαλο, 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας. Επιπλέον, από την πρώτη κίνηση και για κάθε κίνηση που ολοκληρώνει ο σκακιστής-στρια, παίρνει ακόμη μισό λεπτό (30”) χρόνου σκέψης.

Η καταγραφή των κινήσεων είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της παρτίδας.

Σκακιστής – σκακίστρια, που δεν έχει προσέλθει για να αγωνιστεί μετά την πάροδο 30 λεπτών από την έναρξη των αγώνων, μηδενίζεται. (άρθρο 6.6 FIDE Laws of Chess).

Απαγορεύονται οι προτάσεις ισοπαλίας σε λιγότερες από 30 κινήσεις (άρθρο 9.1 FIDE Laws of Chess).

 6. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σε κάθε συνάντηση η νίκη βαθμολογείται με 2 βαθμούς, η ισοπαλία με 1 βαθμό, και η ήττα με 0 βαθμούς. Η ήττα χωρίς αγώνα τιμωρείται με αφαίρεση ενός βαθμού (-1). Σε κάθε σκακιέρα η νίκη χρεώνεται με 1 πόντο, η ήττα με 0 πόντους ενώ στην ισοπαλία οι αντίπαλοι παίρνουν από μισό πόντο (0,5). Για κάθε ήττα χωρίς αγώνα αφαιρείται μισός πόντος (-0,5) μέχρι να μηδενιστούν όλοι οι πόντοι που συγκεντρώθηκαν (όχι αρνητικοί πόντοι). Το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης καθορίζεται από το σύνολο των πόντων που κατακτούν οι σκακιστές των σωματείων. Νίκη χωρίς αγώνα (α.α.) βαθμολογείται με 2 βαθμούς (σύνολο πόντων 5,5-0). Η ομάδα που παίρνει το “ΒΥΕ” σε ελβετικό σύστημα θεωρείται ότι κέρδισε χωρίς αγώνα, παίρνει 2 βαθμούς αλλά μόνο 3,5 πόντους.

 Διευκρινίζεται ότι, ή ποινή της αφαίρεσης 1 βαθμού για την ομάδα που χάνει χωρίς αγώνα (α.α.), εφαρμόζεται στην τελική-συνολική βαθμολογία και δεν επηρεάζει την κλήρωση των ομάδων.

 7. ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία της ΤΕΣΣΑΣ. Καταληκτική ημερομηνία για δηλώσεις συμμετοχής ορίζεται η 17η Οκτωβρίου 2012 με αποστολή fax ή e-mail στην ΕΣΟ (210 9221620, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και στο Διευθυντή αγώνων (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) .

 8. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχής, οι αγώνες θα διεξαχθούν ως εξής:

1 ομάδα

Δεν θα διεξαχθεί πρωτάθλημα

2 ομάδες

Ματς 2 συναντήσεων

3 – 6 ομάδες

Κυκλικό σύστημα (Πουλ) απλών συναντήσεων

› 7 ομάδες

Ελβετικό σύστημα 5 γύρων

 

9. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή        19 Οκτωβρίου          2012

1ος Γύρος

17:00

Σάββατο              20 Οκτωβρίου              2012

2ος Γύρος

11:00

Σάββατο              20 Οκτωβρίου              2012

3ος Γύρος

17:00

Κυριακή              21 Οκτωβρίου              2012

4ος Γύρος

11:00

Κυριακή              21 Οκτωβρίου              2012

5ος Γύρος

17:00

Η ΕΣΟ διατηρεί το δικαίωμα μεταβολής του προγράμματος αγώνων, σύμφωνα με τον τελικό αριθμό συμμετοχής.

 

10. ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Για τις ανάγκες της κλήρωσης του Ελβετικού, οι ομάδες θα τοποθετηθούν σύμφωνα με την κατάταξή τους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων του 2011. Οι ομάδες που δεν αγωνίστηκαν στο περσινό πρωτάθλημα θα καταταγούν σύμφωνα με την θέση τους στο ομαδικό πρωτάθλημα της ΤΕΣΣΑΣ για το 2012. Όλες οι άλλες ομάδες θα μπουν με βάση την ημερομηνία εγγραφής τους στην ΕΣΟ (προηγούνται τα παλιότερα σωματεία).

Για πρωτάθλημα πουλ η κατάταξη θα γίνει με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί μετά την οριστικοποίηση των συμμετοχών στα γραφεία της ΕΣΟ.

Οι Αρχηγοί των ομάδων θα δηλώνουν στον διαιτητή την σύνθεση της ομάδας τους το αργότερο μέχρι 15 λεπτά πριν από την έναρξη της κάθε συνάντησης.

Ανάλογα με το σύστημα των αγώνων για την τελική κατάταξη χρησιμοποιούνται κατά σειρά τα εξής κριτήρια:

 Για σύστημα πουλ:

α) Βαθμοί

β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων.

γ) Άθροισμα πόντων επί του συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες

δ) Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ.

ε) το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 6 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 5 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 4 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη.

 Για Ελβετικό σύστημα:

α) Βαθμοί

β) Κατάταξη βαθμών του τουρνουά μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων (αν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους).

γ) Άθροισμα πόντων επί του συνόλου των αγώνων που έχουν δώσει οι ομάδες

δ) Κατά σειρά, οι συνολικοί πόντοι σε όλους τους αγώνες της 1ης σκακιέρας, της 2ης σκακιέρας, της 3ης σκακιέρας, κ.ο.κ.

ε) το κριτήριο Βερολίνου: Η νίκη στην 1η σκακιέρα δίνει 6 μονάδες, νίκη στην 2η σκακιέρα δίνει 5 μονάδες, νίκη στην 3η σκακιέρα δίνει 4 κ.ο.κ. Οι ισόπαλες σκακιέρες δεν λαμβάνονται υπ’ όψη.

Αν και με την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων παραμένει ισόπαλο αποτέλεσμα, νικήτρια θεωρείται η ομάδα που έπαιξε με τα μαύρα στην 1η σκακιέρα.

 11. ΑΝΑΒΟΛΕΣ – ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Αναβολές κατά αρχήν δεν χορηγούνται, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων για τις οποίες αποφασίζει ο διευθυντής των αγώνων. Αναβολή δεν θα μπορεί να δοθεί παραπάνω από μία φορά σε κάθε ομάδα. Αν μία ομάδα που δήλωσε συμμετοχή, δεν εμφανισθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση και δεν της έχει δοθεί αναβολή, θα θεωρείται ότι αποχώρησε από το Πρωτάθλημα.

 12. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ

Η πρωταθλήτρια ομάδα της ΤΕΣΣΑΣ προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση.

 Το σωματείο που θα προκριθεί θα πρέπει να δηλώσει εγγράφως στην ΕΣΟ τη συμμετοχή του στην τελική φάση μέχρι τη Δευτέρα 19-11-2012. Μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία θα πρέπει να δηλώσει εγγράφως συμμετοχή, ως αναπληρωματική ομάδα και όποιο άλλο σωματείο έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα και επιθυμεί ν’ αναπληρώσει τον πρωταθλητή.  Για την αναπλήρωση θα τηρηθεί η σειρά κατάταξης του πρωταθλήματος.

 13. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Υποβάλλονται έως και 30 λεπτά μετά τη λήξη του γύρου. Αν το πρόγραμμα προβλέπει δύο αγωνιστικές την ίδια μέρα τότε ή ένσταση ασκείται μέσα σε 15 λεπτά από τη λήξη της υπόψη παρτίδας. Υπεύθυνη για την εκδίκαση της ένστασης είναι η Επιτροπή Ενστάσεων των αγώνων

Το παράβολο ορίζεται στα 90 € και μπορεί να κατατεθεί στον επικεφαλής διαιτητή των αγώνων.Επιτροπή Ενστάσεων: Θα ορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη

 14. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Ισχύει το άρθρο 3 «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ» της γενικής προκήρυξης των ομαδικών πρωταθλημάτων για το 2012 (Αριθ. Πρωτ. 90189/19-12-2011)

 15. ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε ζήτημα που δεν προβλέπεται από αυτή την Προκήρυξη ή από τους κανονισμούς της FIDE και της ΕΣΟ, αρμόδια είναι η διεύθυνση των αγώνων.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

Διαβάστηκε 2753 φορές
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide thumbnail

Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος "Παλαμήδης ο Ευβοεύς"

11 Χρόνια Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» (2006-2017)